Arbetsanpassning och rehabilitering

Arbetsanpassning och rehabilitering

Utbildningen vänder sig till dig som vill veta mer om arbetsanpassning och rehabilitering samt förebyggande arbete för att förebygga skador och arbetssjukdomar.

Vi går bland annat igenom

 • Olika aktörers uppgifter vid arbetsanpassning och rehabilitering
 • Samverkan mellan aktörerna i arbetet med arbetsanpassning och rehabilitering
 • Försäkringskassans roll och kostnader för sjukfrånvaro
 • Rehabiliteringssamtal – förberedelse och genomförande
 • Rehabilitering vid psykisk ohälsa
 • En fördjupningsuppgift med fallbeskrivningar.

Kurs- & busstider 4 dagar

Kursstartsdagen

Kursstart: 11:00

Buss avgår fr. Cityterminalen kl. 10:15

Avslutningsdagen

Avslutning:

Buss avgår fr. Runö kl. 14:45

arrow_back
share
phone Kontakta

Om utbildningen

Utbildningen vänder sig till dig som vill veta mer om arbetsanpassning och rehabilitering samt förebyggande arbete för att förebygga skador och arbetssjukdomar. Du får även med dig en handlingsplan för fortsatt arbete på den egna arbetsplatsen.

Din roll idag
 • Skyddsombud/arbetsmiljöombud
 • Ledamot i en skyddskommitté
 • Huvudskyddsombud
 • Regionalt skyddsombud
 • Facklig företrädare
 • Chef eller arbetsledare

Även hela team kan delta, där förhandlare, skyddsombud/arbetsmiljöombud, försäkringsansvariga samt chef eller arbetsledare ingår.

Efter utbildningen ska du
 • Ha kunskap om lagstiftning på området
 • Ha kunskap om föreskriften Arbetsanpassning (AFS 2020:5)
 • Kunna arbeta förebyggande med arbetslivsinriktad arbetsanpassning och rehabilitering
 • Ha kunskap om tillbud och arbetsskador
 • Känna till parternas ansvar gällande arbetsanpassning och rehabilitering
 • Känna till rehabiliteringskedjan och Försäkringskassans roll
 • Kunna delta i rehabiliteringssamtal
 • Ha tagit fram en handlingsplan för det fortsatta arbetet på den egna arbetsplatsen.

Kurstillfällen

Klicka på Boka knappen på det tillfälle du vill anmäla dig eller en deltagare till.

Startdatum 2024-09-23
Slutdatum 2024-09-26
Sista anmälan 2024-08-09
Vecka 39
Plats Runö Folkhögskola & Utvecklingscentrum, Näsvägen 100 Åkersberga
Startdatum 2025-04-07
Slutdatum 2025-04-10
Sista anmälan 2025-02-21
Vecka 15
Plats Runö Folkhögskola & Utvecklingscentrum, Näsvägen 100 Åkersberga
Startdatum 2025-11-24
Slutdatum 2025-11-27
Sista anmälan 2025-10-10
Vecka 48
Plats Runö Folkhögskola & Utvecklingscentrum, Näsvägen 100 Åkersberga

Vad som sägs

"Kursen var bra med diskussioner och kändes som vi fick tid att diskutera och ställa frågor"
Peter F. /GS Sagt om Arbetsanpassning och rehabilitering
"Kursens läng var perfekt, 4 dagar behövs för att kunna smälta all information man får. Runö har rätt personer på rätt plats."
Oskar K. / Handels Sagt om Arbetsanpassning och rehabilitering
"Väldigt bra och informativ kurs. Mycket bra upplägg. Bra att kunna lägga fokus helt på Försäkringskassan och givande att ta "mjuka" frågor på en dag."
Lena N. /IF Metall Sagt om Arbetsanpassning och rehabilitering

Vanliga frågor & svar

Vilken tid startar kursen/utbildningen expand_more

Kursen startar klockan 11:00 på kursstartsdagen. Skall du åka med den abonnerade bussen från Cityterminalen till Runö så går den klockan 10:15. För att vara helt säker på din kurs/utbildnings starttid titta i den kallelse du fått. Där står alltid aktuella tider för den specifika kursen/utbildningen.

Abonnerade bussen från Cityterminalen till Runö expand_more

Avgår från Cityterminalen kl 10:15 på kursstartsdagen. På Centralstationen är det tydligt skyltat till Bussterminal/ Cityterminalen. På avgångstavlorna i Bussterminalen kan du se vilken gate bussen till Runö avgår ifrån, informationen kommer upp ca 10-15 minuter före avgång. Vid hemresan på avslutningsdagen avgår bussen kl: 14.45 från Runö.

När slutar kursen/utbildningen sista dagen expand_more

Kursen/Utbildningen slutar kl. 14:30.

Boende expand_more

Runö Möten & Events är en modern mötesanläggning. Våra kreativa mötesrum har modern teknik. Gratis Wi-Fi på hela anläggningen. Det finns 196 enkelrum och 24 dubbelrum. Alla 220 hotellrum har helkaklade badrum med dusch som standard. Handduk, hårfön, TV, WiFi och en liten arbetsplats finns på alla rum. Samtliga rum är rökfria och några rum är anpassade för ökad tillgänglighet.

Gästtvättstuga expand_more

Vi förstår att när du är på resande fot, är bekvämligheterna från hemmet något du ofta saknar. Det är därför vi på Runö har tagit hand om dessa små detaljer för att säkerställa att du känner dig så hemma som möjligt.

För de som behöver, erbjuder vi en gästtvättstuga, fullt utrustad för att tillgodose dina tvättbehov. Den står till ditt förfogande under hela din vistelse hos oss, vilket gör det enkelt för dig att packa lättare och ändå hålla dina kläder fräscha.

Oavsett om du behöver fräscha upp dina kläder efter en dag av aktiviteter eller bara vill ta hand om vardagens nödvändigheter, är vår gästtvättstuga här för att göra din vistelse ännu bekvämare. Hos oss på Runö är ditt välbefinnande vår prioritet.

Specialkost expand_more

För gäster som har önskemål om specialkost tar vi hänsyn till medicinska skäl samt erbjuder vegetarisk och vegansk kost till de som önskar.

Vi kan dessvärre inte tillgodose dieter av olika slag, men vårt urval av kött eller fisk och vegetarisk varmrätt samt en riklig salladsbuffé, brukar kunna tillfredsställa gästernas önskemål.

På din fritid expand_more

På Runö, sträcker sig din erfarenhet bortom konferenssalen och utbildningsrummet. Vi erbjuder en mängd olika sällskapsytor, både inomhus och utomhus, perfekta för att koppla av, umgås, eller bara njuta av den vackra omgivningen.

Efter en intensiv dag av lärande, kan du känna pulsen höjas i vårt fräscha 100 kvadratmeter stora gym, beläget i direkt anslutning till vårt poolhus. Det är den perfekta platsen för att skaka av sig dagens stress och fylla på med ny energi innan du njuter av en vällagad middag.

Men vi vet att avkoppling kan ta många olika former, så vi erbjuder en rad olika fritidsaktiviteter för att tillgodose alla intressen. I vår reception hittar du allt du behöver för att njuta av en dag utomhus, från kubb och fotboll till boulespel. Om du är musikaliskt lagd, kan du låna en gitarr, eller varför inte prova vår karaokemaskin och sjunga ditt hjärta ut?

För de som föredrar inomhusaktiviteter, erbjuder vi ett biljardrum där du kan utmana dina vänner eller kollegor på en match. Och för de äventyrslystna, erbjuder vi cyklar, gångstavar och reflexvästar för att du ska kunna utforska den vackra omgivningen på egen hand.

Så oavsett om du söker efter avkoppling eller äventyr, hittar du det på Runö. Vår mission är att skapa en atmosfär där lärande och fritid går hand i hand, och vi hoppas att du kommer att njuta av allt vi har att erbjuda.

Välkommen till ditt hem bortom hemmet, välkommen till Runö.

Har du fortfarande frågor?
Hittar du inte svaret du söker? Kontakta oss så hjälper vi svara på dina frågor!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ta del av info om aktuellt, kurser och mycket mer.