Om oss

Om oss

Vi är en ideell förening med tre verksamheter: Runö Folkhögskola & Utvecklingscentrum, Runö Möten & Events och Runö Folkhögskola. Alla tre delarna har sin egen unika profil, men vi har samma grundvärderingar.
Den Ideella föreningen LOs folkhögskola Runö har varit huvudman för Runös verksamheter sedan 1995. Allt vilar på en stabil grund som utgår från grundläggande fackliga idéer och värderingar.

Runö Folkhögskola & Utvecklingscentrum

Runö Folkhögskola & Utvecklingscentrum har utbildningar för enskilda personer och grupper. som utbildas för fackliga förtroendeuppdrag. Vi riktar oss främst till LO-förbunden och arbetarrörelsen, både på nationell nivå och i Stockholmsområdet. Vi välkomnar alla organisationer och företag som delar våra värderingar.

Runö Möten & Events

Mitt i naturen bland tallar och hav, på vår egen halvö i Roslagens skärgård hittar du Runö Möten & Events.

En hotell- och konferensanläggning med 220 hotellrum och ett trettiotal konferenslokaler, KRAV-märkt restaurang, en historisk konstsamling, stora ytor för umgänge och aktiviteter i naturskön rogivande miljö.

Läs mer om Runö Möten & Events
Runö Folkhögskola – mitt i stan

En folkhögskola som är nyskapande och ger dig nya möjligheter. För dig som har kort formell utbildning, är arbetslös eller behöver en introduktion i det Svenska arbetslivet. Vi hjälper dig att ta del av samhällslivet och stärker din position på arbetsmarknaden.

Läs mer om Runö Folkhögskola

Runö tar ansvar

Runö vill hjälpa människor att växa och förändras för det bättre. Vi vill se en bättre värld och vi tror att våra utbildningar, möten och gästvänlighet kan hjälpa till att skapa en mer positiv samhällsutveckling. Alla som besöker och arbetar på Runö ska bemötas med omtanke, respekt och vänlighet.

Vi tar ställning

Vi strävar efter ett samhälle med frihet, rättvisa, jämlikhet och solidaritet. Genom folkbildning, samarbeten och motverkan av främlingsfientlighet och rasism arbetar vi för att förstärka människors möjligheter att påverka sin livssituation med demokratin som verktyg.

Vi samarbetar med organisationer som delar våra värderingar och skapar möjligheter för bildning och möten som bidrar till samhällsutveckling i enlighet med arbetarrörelsens grundvärderingar.

Hittar du inte det du söker?
Prata med våra experter!
Ibland kan det vara svårt att hitta rätt utbildning för dig och din organisation. Kontakta en av våra experter så hjälper vi dig
Vår verksamhetsidé
Jonas Borgström
Utbildnings-& utvecklingschef
mailjonas.borgstrom@runo.se phone0761406260
Robert Ekstrand
Verksamhetschef
mailrobert.ekstrand@runo.se phone0855538271