Effektiv språkvård i digital form

Effektiv språkvård i digital form

En individuell spetsutbildning anpassad efter dina önskemål – i din egen takt, vid tid som passar dig, med personlig återkoppling från utbildaren.

Vi går bland annat igenom

 • Skrivsituationen
 • Läsarvänliga texter
 • Språkriktighet

Kurstider 1 dag

Kursstartsdagen

Kursstart:

Avslutningsdagen

Avslutning:

arrow_back
share
phone Kontakta

Om utbildningen

En individuell spetsutbildning anpassad efter dina önskemål – i din egen takt, vid tid som passar dig, med personlig återkoppling från utbildaren. Vi använder Teams och du får en inbjudan/ett mail av utbildaren. Det du behöver göra är att acceptera inbjudan/svara på mailet.

Innehåll

Utbildningen tar bland annat upp hur du skriver för att bli förstådd – vad handlar läsarvänliga texter och mottagaranpassning om? Du får också veta mer om vad som gäller i svenska språket i dag. Teori blandas med många övningar och exempel.

Upplägg

Utbildaren tar kontakt med deltagaren via Teams, eller mail presenterar sig och utbildningen.

Deltagaren får tala om vad den har för funderingar och vill veta mer om, och sedan skickar utbildaren en förinspelad föreläsning med bilder och några övningar som deltagaren kan titta på i lugn och ro och göra i egen takt.

Deltagaren skickar in texter och sedan återkopplar utbildaren till deltagaren, via Teams och mail, och deltagaren får omdöme både muntligt och skriftligt. Datum för fortsatt utbildning görs upp med deltagaren.

Utbildningen tar upp följande avsnitt: 

Skrivsituationen 
 • Inventering och personliga skriverfarenheter – vad skriver jag, varför och till vem? 
 • Strategier för att komma i gång med skrivandet. 
 • Från idé till färdig text – skrivprocessens konkreta verktyg. 

Läsarvänliga texter 
 • Disposition av texten för att öka läsbarheten. 
 • Förkorta och förenkla utan att tappa bort budskapet. 
 • Klara ord, självständiga meningar och logiska stycken. 
 • Stilen och tonens effekt – att skriva både personligt och sakligt. 

Språkriktighet 
 • Rätt och fel i språket – skrivregler och hjälpmedel. 
Målgrupp
 • Utbildningen vänder sig till dig som vill bli säkrare på att skriva utifrån skrivsituationen på ditt arbete och bli uppdaterad på förändringar och utveckling inom det svenska språket, allt enligt Språkrådets rekommendationer.
Syfte
 • Syftet är att du ska är att bli säkrare på att skriva text, att formulera meningar och hitta ett förhållningssätt som inspirerar till att skriva bra riktade texter till olika mottagare.

Kurstillfällen

Klicka på Boka knappen på det tillfälle du vill anmäla dig eller en deltagare till.

Du måste vara inloggad för att boka den här kursen, Logga in nedan
Det finns för närvarande inga kurstillfällen

Vanliga frågor & svar

På din fritid expand_more

På Runö, sträcker sig din erfarenhet bortom konferenssalen och utbildningsrummet. Vi erbjuder en mängd olika sällskapsytor, både inomhus och utomhus, perfekta för att koppla av, umgås, eller bara njuta av den vackra omgivningen.

Efter en intensiv dag av lärande, kan du känna pulsen höjas i vårt fräscha 100 kvadratmeter stora gym, beläget i direkt anslutning till vårt poolhus. Det är den perfekta platsen för att skaka av sig dagens stress och fylla på med ny energi innan du njuter av en vällagad middag.

Men vi vet att avkoppling kan ta många olika former, så vi erbjuder en rad olika fritidsaktiviteter för att tillgodose alla intressen. I vår reception hittar du allt du behöver för att njuta av en dag utomhus, från kubb och fotboll till boulespel. Om du är musikaliskt lagd, kan du låna en gitarr, eller varför inte prova vår karaokemaskin och sjunga ditt hjärta ut?

För de som föredrar inomhusaktiviteter, erbjuder vi ett biljardrum där du kan utmana dina vänner eller kollegor på en match. Och för de äventyrslystna, erbjuder vi cyklar, gångstavar och reflexvästar för att du ska kunna utforska den vackra omgivningen på egen hand.

Så oavsett om du söker efter avkoppling eller äventyr, hittar du det på Runö. Vår mission är att skapa en atmosfär där lärande och fritid går hand i hand, och vi hoppas att du kommer att njuta av allt vi har att erbjuda.

Välkommen till ditt hem bortom hemmet, välkommen till Runö.

Specialkost expand_more

För gäster som har önskemål om specialkost tar vi hänsyn till medicinska skäl samt erbjuder vegetarisk och vegansk kost till de som önskar.

Vi kan dessvärre inte tillgodose dieter av olika slag, men vårt urval av kött eller fisk och vegetarisk varmrätt samt en riklig salladsbuffé, brukar kunna tillfredsställa gästernas önskemål.

Gästtvättstuga expand_more

Vi förstår att när du är på resande fot, är bekvämligheterna från hemmet något du ofta saknar. Det är därför vi på Runö har tagit hand om dessa små detaljer för att säkerställa att du känner dig så hemma som möjligt.

För de som behöver, erbjuder vi en gästtvättstuga, fullt utrustad för att tillgodose dina tvättbehov. Den står till ditt förfogande under hela din vistelse hos oss, vilket gör det enkelt för dig att packa lättare och ändå hålla dina kläder fräscha.

Oavsett om du behöver fräscha upp dina kläder efter en dag av aktiviteter eller bara vill ta hand om vardagens nödvändigheter, är vår gästtvättstuga här för att göra din vistelse ännu bekvämare. Hos oss på Runö är ditt välbefinnande vår prioritet.

Boende expand_more

Runö Möten & Events är en modern mötesanläggning. Våra kreativa mötesrum har modern teknik. Gratis Wi-Fi på hela anläggningen. Det finns 196 enkelrum och 24 dubbelrum. Alla 220 hotellrum har helkaklade badrum med dusch som standard. Handduk, hårfön, TV, WiFi och en liten arbetsplats finns på alla rum. Samtliga rum är rökfria och några rum är anpassade för ökad tillgänglighet.

Abonnerade bussen från Cityterminalen till Runö expand_more

Avgår från Cityterminalen kl 10:15 på kursstartsdagen. På Centralstationen är det tydligt skyltat till Bussterminal/ Cityterminalen. På avgångstavlorna i Bussterminalen kan du se vilken gate bussen till Runö avgår ifrån, informationen kommer upp ca 10-15 minuter före avgång. Vid hemresan på avslutningsdagen avgår bussen kl: 14.45 från Runö.

När slutar kursen/utbildningen sista dagen expand_more

Kursen/Utbildningen slutar kl. 14:30.

Vilken tid startar kursen/utbildningen expand_more

Kursen startar klockan 11:00 på kursstartsdagen. Skall du åka med den abonnerade bussen från Cityterminalen till Runö så går den klockan 10:15. För att vara helt säker på din kurs/utbildnings starttid titta i den kallelse du fått. Där står alltid aktuella tider för den specifika kursen/utbildningen.

Har du fortfarande frågor?
Hittar du inte svaret du söker? Kontakta oss så hjälper vi svara på dina frågor!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ta del av info om aktuellt, kurser och mycket mer.