Skriftlig kommunikation

Skriftlig kommunikation

En utbildning för dig som vill utveckla ditt skrivande.

Vi går bland annat igenom

  • Skriva fria, gestaltande texter
  • Skriva informationstexter
  • Skriva opinionsbildande texter (krönika)
  • Genomgång av mallar som visar hur olika typer av texter byggs upp och disponeras
  • Hemuppgift som består av att skriva en text individuellt med återkoppling av läraren

Kurs- & busstider 1,5 (1+0,5 dagar)

Kursstartsdagen

Kursstart: 11:00

Buss avgår fr. Cityterminalen kl. 10:15

Avslutningsdagen

Avslutning: 14:30

Buss avgår fr. Runö kl. 14:45

arrow_back
share
phone Kontakta

Om utbildningen

”Du skriver säkert en och annan text på jobbet. Ett protokoll, ett mejl, kanske en bloggtext ibland och några korta sms. Kanske tillhör du dem som tycker det är rätt roligt och bekymmerslöst att skriva. Å andra sidan, om du snarare känner motstånd över att formulera en text vid datorn så är du verkligen inte ensam om det. Du kanske tillhör dem som snarare har obehagliga minnen från skoltiden. Du ser fortfarande för ditt inre öga en gnällig svensklärare som alltid klagade på dina uppsatser och lyckades sänka ditt självförtroende mot nollpunkten.

Oavsett bakgrund och erfarenheter är det möjligt att lära sig att skriva bättre, att utvecklas. Du vill säkert inte längre förknippa skivandet med en plåga. Du vill också att läsaren ska förstå och bli nyfiken på dina budskap.

Det här är en kort kurs men du kommer att lära dig en hel del. Några konkreta modeller som hjälper till att planera och skriva en text. Flera nyttiga övningar som höjer din skrivförmåga. Förhoppningsvis kommer minnena av den gnälliga svenskläraren att blekna bort. Och tillhör du dem som gillar att skriva kommer du att utvecklas ytterligare. Den här kursen riktar sig till alla deltagare utifrån förkunskaper och vi kommer att arbeta tillsammans i en positiv anda.”

Målgrupp
  • En utbildning för dig som vill utveckla ditt skrivande.
Syfte
  • Att du ska kunna utveckla ditt skrivande av informativa och påverkande texter för olika kanaler. Det är en färdighetsorienterad utbildning på tio timmar kompletterad med en särskild hemuppgift.
Vid anmälan

Du anmäler dig bara till första blocket och är då automatiskt anmäld båda blocken.


Kurstillfällen

Klicka på Boka knappen på det tillfälle du vill anmäla dig eller en deltagare till.

Du måste vara inloggad för att boka den här kursen, Logga in nedan
Startdatum 2024-11-19
Slutdatum 2024-11-20
Sista anmälan 2024-10-04
Vecka 47
Plats Runö Folkhögskola & Utvecklingscentrum, Åkersberga

Vanliga frågor & svar

På din fritid expand_more

På Runö, sträcker sig din erfarenhet bortom konferenssalen och utbildningsrummet. Vi erbjuder en mängd olika sällskapsytor, både inomhus och utomhus, perfekta för att koppla av, umgås, eller bara njuta av den vackra omgivningen.

Efter en intensiv dag av lärande, kan du känna pulsen höjas i vårt fräscha 100 kvadratmeter stora gym, beläget i direkt anslutning till vårt poolhus. Det är den perfekta platsen för att skaka av sig dagens stress och fylla på med ny energi innan du njuter av en vällagad middag.

Men vi vet att avkoppling kan ta många olika former, så vi erbjuder en rad olika fritidsaktiviteter för att tillgodose alla intressen. I vår reception hittar du allt du behöver för att njuta av en dag utomhus, från kubb och fotboll till boulespel. Om du är musikaliskt lagd, kan du låna en gitarr, eller varför inte prova vår karaokemaskin och sjunga ditt hjärta ut?

För de som föredrar inomhusaktiviteter, erbjuder vi ett biljardrum där du kan utmana dina vänner eller kollegor på en match. Och för de äventyrslystna, erbjuder vi cyklar, gångstavar och reflexvästar för att du ska kunna utforska den vackra omgivningen på egen hand.

Så oavsett om du söker efter avkoppling eller äventyr, hittar du det på Runö. Vår mission är att skapa en atmosfär där lärande och fritid går hand i hand, och vi hoppas att du kommer att njuta av allt vi har att erbjuda.

Välkommen till ditt hem bortom hemmet, välkommen till Runö.

Specialkost expand_more

För gäster som har önskemål om specialkost tar vi hänsyn till medicinska skäl samt erbjuder vegetarisk och vegansk kost till de som önskar.

Vi kan dessvärre inte tillgodose dieter av olika slag, men vårt urval av kött eller fisk och vegetarisk varmrätt samt en riklig salladsbuffé, brukar kunna tillfredsställa gästernas önskemål.

Gästtvättstuga expand_more

Vi förstår att när du är på resande fot, är bekvämligheterna från hemmet något du ofta saknar. Det är därför vi på Runö har tagit hand om dessa små detaljer för att säkerställa att du känner dig så hemma som möjligt.

För de som behöver, erbjuder vi en gästtvättstuga, fullt utrustad för att tillgodose dina tvättbehov. Den står till ditt förfogande under hela din vistelse hos oss, vilket gör det enkelt för dig att packa lättare och ändå hålla dina kläder fräscha.

Oavsett om du behöver fräscha upp dina kläder efter en dag av aktiviteter eller bara vill ta hand om vardagens nödvändigheter, är vår gästtvättstuga här för att göra din vistelse ännu bekvämare. Hos oss på Runö är ditt välbefinnande vår prioritet.

Boende expand_more

Runö Möten & Events är en modern mötesanläggning. Våra kreativa mötesrum har modern teknik. Gratis Wi-Fi på hela anläggningen. Det finns 196 enkelrum och 24 dubbelrum. Alla 220 hotellrum har helkaklade badrum med dusch som standard. Handduk, hårfön, TV, WiFi och en liten arbetsplats finns på alla rum. Samtliga rum är rökfria och några rum är anpassade för ökad tillgänglighet.

Abonnerade bussen från Cityterminalen till Runö expand_more

Avgår från Cityterminalen kl 10:15 på kursstartsdagen. På Centralstationen är det tydligt skyltat till Bussterminal/ Cityterminalen. På avgångstavlorna i Bussterminalen kan du se vilken gate bussen till Runö avgår ifrån, informationen kommer upp ca 10-15 minuter före avgång. Vid hemresan på avslutningsdagen avgår bussen kl: 14.45 från Runö.

När slutar kursen/utbildningen sista dagen expand_more

Kursen/Utbildningen slutar kl. 14:30.

Vilken tid startar kursen/utbildningen expand_more

Kursen startar klockan 11:00 på kursstartsdagen. Skall du åka med den abonnerade bussen från Cityterminalen till Runö så går den klockan 10:15. För att vara helt säker på din kurs/utbildnings starttid titta i den kallelse du fått. Där står alltid aktuella tider för den specifika kursen/utbildningen.

Har du fortfarande frågor?
Hittar du inte svaret du söker? Kontakta oss så hjälper vi svara på dina frågor!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ta del av info om aktuellt, kurser och mycket mer.