Skriva effektivt

Skriva effektivt

Utbildningen är idealisk för de som har ett ansvar att skriva professionella texter inom fackförbund

Vi går bland annat igenom

  • Från tanke till text – så får du texten klar
  • Struktur – så får du ordning på texten
  • Klart, jämställt och inkluderande språk – så blir du läst och förstådd av alla
  • Kollegialt skrivande – så skriver du effektivt i team
  • Skriva med AI – så gör du textroboten till din assistent
  • Rätt och fel i språket – här finns hjälp att få

Kurs- & busstider 2 dagar

Kursstartsdagen

Kursstart: 11:15

Buss avgår fr. Cityterminalen kl. 10:15

Avslutningsdagen

Avslutning: 14:30

Buss avgår fr. Runö kl. 14:45

arrow_back
share
phone Kontakta

Om utbildningen

Förbättra ditt skrivande och skapa mer övertygande texter med vår kurs ”Skriva effektivt”, ledd av den respekterade språkvetaren och professorn Karin Milles. Med hennes gedigna bakgrund inom både akademi och populärvetenskap, kan hon hjälpa dig att transformera ditt skrivande.

Karin Milles är inte bara en erkänd forskare, hon är också en passionerad förespråkare för jämställt och inkluderande språk. Hon har studerat och skrivit om hur språk används för att driva feministiska frågor och hur det kan användas för att skapa mer inkluderande utrymmen. Hennes breda spektrum av publikationer, från akademiska avhandlingar till kolumnister och böcker, visar på hennes förmåga att förmedla komplexa ämnen på ett klart och tillgängligt sätt.

Med vår kurs ”Skriva effektivt” har du chansen att dra nytta av Karin Milles kunskap och erfarenhet. Genom hennes guidning kommer du att lära dig att skriva mer klart och övertygande, anpassa ditt språk till olika målgrupper och syften, och effektivt använda AI-assistenter i ditt skrivande. Dessutom kommer Karin att dela hennes insikter om hur du kan skapa en mer strukturerad och organiserad text.

Kursen är designad för att vara interaktiv, med en blandning av korta föreläsningspass, diskussioner, och individuella samt gruppbaserade övningar. Du kommer inte bara att få chansen att öva och förbättra dina färdigheter, utan också att få individuell återkoppling från Karin själv.

Oavsett om du är en erfaren skribent som söker att fördjupa dina färdigheter, eller en nybörjare som vill förbättra ditt skrivande, är ”Skriva effektivt” kursen för dig. Gå med oss för att ta ditt skrivande till nästa nivå och börja skapa mer effektiva, övertygande och inkluderande texter idag!

Under kursen varvas kortare föreläsningspass med övningar och diskussioner. Övningarna görs både enskilt och i grupp. En del uppgifter redovisas och diskuteras i gruppen, och ett par uppgifter får deltagarna individuell återkoppling på av kursledaren.

Målgrupp
  • Utbildningen är idealisk för de som har ett ansvar att skriva professionella texter inom fackförbund, vilket kan inkludera ombudsmän, administratörer, kommunikatörer, policyutvecklare och ledare.
Syfte
  • Att utveckla deltagarnas förmåga att skriva klart och övertygande, anpassat till olika målgrupper och syften inom fackförbundens arbete.

Kurstillfällen

Klicka på Boka knappen på det tillfälle du vill anmäla dig eller en deltagare till.

Du måste vara inloggad för att boka den här kursen, Logga in nedan
Startdatum 2024-10-29
Slutdatum 2024-10-30
Sista anmälan 2024-09-13
Vecka 44
Plats Runö Folkhögskola & Utvecklingscentrum, Åkersberga

Vanliga frågor & svar

På din fritid expand_more

På Runö, sträcker sig din erfarenhet bortom konferenssalen och utbildningsrummet. Vi erbjuder en mängd olika sällskapsytor, både inomhus och utomhus, perfekta för att koppla av, umgås, eller bara njuta av den vackra omgivningen.

Efter en intensiv dag av lärande, kan du känna pulsen höjas i vårt fräscha 100 kvadratmeter stora gym, beläget i direkt anslutning till vårt poolhus. Det är den perfekta platsen för att skaka av sig dagens stress och fylla på med ny energi innan du njuter av en vällagad middag.

Men vi vet att avkoppling kan ta många olika former, så vi erbjuder en rad olika fritidsaktiviteter för att tillgodose alla intressen. I vår reception hittar du allt du behöver för att njuta av en dag utomhus, från kubb och fotboll till boulespel. Om du är musikaliskt lagd, kan du låna en gitarr, eller varför inte prova vår karaokemaskin och sjunga ditt hjärta ut?

För de som föredrar inomhusaktiviteter, erbjuder vi ett biljardrum där du kan utmana dina vänner eller kollegor på en match. Och för de äventyrslystna, erbjuder vi cyklar, gångstavar och reflexvästar för att du ska kunna utforska den vackra omgivningen på egen hand.

Så oavsett om du söker efter avkoppling eller äventyr, hittar du det på Runö. Vår mission är att skapa en atmosfär där lärande och fritid går hand i hand, och vi hoppas att du kommer att njuta av allt vi har att erbjuda.

Välkommen till ditt hem bortom hemmet, välkommen till Runö.

Specialkost expand_more

För gäster som har önskemål om specialkost tar vi hänsyn till medicinska skäl samt erbjuder vegetarisk och vegansk kost till de som önskar.

Vi kan dessvärre inte tillgodose dieter av olika slag, men vårt urval av kött eller fisk och vegetarisk varmrätt samt en riklig salladsbuffé, brukar kunna tillfredsställa gästernas önskemål.

Gästtvättstuga expand_more

Vi förstår att när du är på resande fot, är bekvämligheterna från hemmet något du ofta saknar. Det är därför vi på Runö har tagit hand om dessa små detaljer för att säkerställa att du känner dig så hemma som möjligt.

För de som behöver, erbjuder vi en gästtvättstuga, fullt utrustad för att tillgodose dina tvättbehov. Den står till ditt förfogande under hela din vistelse hos oss, vilket gör det enkelt för dig att packa lättare och ändå hålla dina kläder fräscha.

Oavsett om du behöver fräscha upp dina kläder efter en dag av aktiviteter eller bara vill ta hand om vardagens nödvändigheter, är vår gästtvättstuga här för att göra din vistelse ännu bekvämare. Hos oss på Runö är ditt välbefinnande vår prioritet.

Boende expand_more

Runö Möten & Events är en modern mötesanläggning. Våra kreativa mötesrum har modern teknik. Gratis Wi-Fi på hela anläggningen. Det finns 196 enkelrum och 24 dubbelrum. Alla 220 hotellrum har helkaklade badrum med dusch som standard. Handduk, hårfön, TV, WiFi och en liten arbetsplats finns på alla rum. Samtliga rum är rökfria och några rum är anpassade för ökad tillgänglighet.

Abonnerade bussen från Cityterminalen till Runö expand_more

Avgår från Cityterminalen kl 10:15 på kursstartsdagen. På Centralstationen är det tydligt skyltat till Bussterminal/ Cityterminalen. På avgångstavlorna i Bussterminalen kan du se vilken gate bussen till Runö avgår ifrån, informationen kommer upp ca 10-15 minuter före avgång. Vid hemresan på avslutningsdagen avgår bussen kl: 14.45 från Runö.

När slutar kursen/utbildningen sista dagen expand_more

Kursen/Utbildningen slutar kl. 14:30.

Vilken tid startar kursen/utbildningen expand_more

Kursen startar klockan 11:00 på kursstartsdagen. Skall du åka med den abonnerade bussen från Cityterminalen till Runö så går den klockan 10:15. För att vara helt säker på din kurs/utbildnings starttid titta i den kallelse du fått. Där står alltid aktuella tider för den specifika kursen/utbildningen.

Har du fortfarande frågor?
Hittar du inte svaret du söker? Kontakta oss så hjälper vi svara på dina frågor!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ta del av info om aktuellt, kurser och mycket mer.