Runös vintersalong

Runös vintersalong

2014 startade vi upp ett konstprojekt, vårt syfte är att inspirera till konstnärliga uttryck och lyfta fram kulturen inom arbetarrörelsen.

Vintersalong 2025

Vår ambition är att det ska vara lätt att möta konst och kultur. När Runö etablerades på 50-talet satsades mycket på arkitektur, kultur och konst som skulle berika besökarna, så är det fortfarande. Vi har ett kulturarv att förvalta och utveckla därför arbetar vi aktivt med aktuella konstutställningar i vårt café. Hos oss finns en av Sveriges större privata konstsamlingar med bl a. Sven X:et Erixon, Albin Amelin och Elis Eriksson representerade.

Runö består av Runö Folkhögskola & Utvecklingscentrum, Runö folkhögskola och Runö Möten & Events som är ett hotell och en konferensanläggning. Vintersalongen är på Runö som ligger på en egen halvö, just där Åkersberga övergår i skärgård. Åkersberga ligger ca 3 mil nordost om Stockholm.

2014 startade vi upp ett konstprojekt, Runös Vintersalong.

Intresset blev stort. För tolfte året i rad välkomnar vi nya ansökningar. Vårt syfte är att inspirera till konstnärliga uttryck och lyfta fram kulturen inom arbetarrörelsen.

Inför Runös Vintersalong 2025 vill vi få in en så bred representation av konstnärliga genrer som möjligt.

Vem kan delta:

Vintersalongen är en jurybedömd utställning som står öppen för alla som är LO-medlemmar eller deltagare på Runös Folkhögskola kurser.

Juryn:

Juryn består av personer anknutna till Runö som har olika erfarenhet och intresse av konstnärlig verksamhet.

Utställningsperiod:

Utställningen pågår mellan 20 januari – 21 februari 2025.

Vernissage:

måndag 20 januari kl. 18.30 i Runös Café.

Villkor

Blir du antagen är medverkande vid vernissage måndag 20 januari 2025 ett krav. 

Om du är bosatt utanför Stockholm finns möjlighet att övernatta kostnadsfritt på Runö i samband med vernissage. 

Du ska skriva en presentation av dig och ditt skapande. 

Du står själv för packning och transport av verket/verken till Runö samt eventuell transportförsäkring, liksom för återtransporten efter utställningens slut. Juryn hänger utställningen. Vid försäljning tar Runö ingen provision, vi förmedlar kontakt med köpare.  

Ansökningsdatum:

Ansökningsdatum är mellan 2 september – 1 november 2024. Juryns utslag meddelas torsdag 7 november 2024 via e-post och på Runös hemsida.

Ansökningsblankett hittar du här

Konstverket/Konstverken ska vara levererade till Runö senast torsdag 12 december 2024.

Har du har frågor om Vintersalongen är du välkommen att kontakta Elisabet Schildt, tfn 08-555 38 000 

VÄLKOMMEN!