Praktisk information

Praktisk information

Här hittar du de vanligaste frågorna och svar

Vanliga frågor & svar

På din fritid expand_more

På Runö, sträcker sig din erfarenhet bortom konferenssalen och utbildningsrummet. Vi erbjuder en mängd olika sällskapsytor, både inomhus och utomhus, perfekta för att koppla av, umgås, eller bara njuta av den vackra omgivningen.

Efter en intensiv dag av lärande, kan du känna pulsen höjas i vårt fräscha 100 kvadratmeter stora gym, beläget i direkt anslutning till vårt poolhus. Det är den perfekta platsen för att skaka av sig dagens stress och fylla på med ny energi innan du njuter av en vällagad middag.

Men vi vet att avkoppling kan ta många olika former, så vi erbjuder en rad olika fritidsaktiviteter för att tillgodose alla intressen. I vår reception hittar du allt du behöver för att njuta av en dag utomhus, från kubb och fotboll till boulespel. Om du är musikaliskt lagd, kan du låna en gitarr, eller varför inte prova vår karaokemaskin och sjunga ditt hjärta ut?

För de som föredrar inomhusaktiviteter, erbjuder vi ett biljardrum där du kan utmana dina vänner eller kollegor på en match. Och för de äventyrslystna, erbjuder vi cyklar, gångstavar och reflexvästar för att du ska kunna utforska den vackra omgivningen på egen hand.

Så oavsett om du söker efter avkoppling eller äventyr, hittar du det på Runö. Vår mission är att skapa en atmosfär där lärande och fritid går hand i hand, och vi hoppas att du kommer att njuta av allt vi har att erbjuda.

Välkommen till ditt hem bortom hemmet, välkommen till Runö.

Specialkost expand_more

För gäster som har önskemål om specialkost tar vi hänsyn till medicinska skäl samt erbjuder vegetarisk och vegansk kost till de som önskar.

Vi kan dessvärre inte tillgodose dieter av olika slag, men vårt urval av kött eller fisk och vegetarisk varmrätt samt en riklig salladsbuffé, brukar kunna tillfredsställa gästernas önskemål.

Gästtvättstuga expand_more

Vi förstår att när du är på resande fot, är bekvämligheterna från hemmet något du ofta saknar. Det är därför vi på Runö har tagit hand om dessa små detaljer för att säkerställa att du känner dig så hemma som möjligt.

För de som behöver, erbjuder vi en gästtvättstuga, fullt utrustad för att tillgodose dina tvättbehov. Den står till ditt förfogande under hela din vistelse hos oss, vilket gör det enkelt för dig att packa lättare och ändå hålla dina kläder fräscha.

Oavsett om du behöver fräscha upp dina kläder efter en dag av aktiviteter eller bara vill ta hand om vardagens nödvändigheter, är vår gästtvättstuga här för att göra din vistelse ännu bekvämare. Hos oss på Runö är ditt välbefinnande vår prioritet.

Boende expand_more

Runö Möten & Events är en modern mötesanläggning. Våra kreativa mötesrum har modern teknik. Gratis Wi-Fi på hela anläggningen. Det finns 196 enkelrum och 24 dubbelrum. Alla 220 hotellrum har helkaklade badrum med dusch som standard. Handduk, hårfön, TV, WiFi och en liten arbetsplats finns på alla rum. Samtliga rum är rökfria och några rum är anpassade för ökad tillgänglighet.

Frånvaro från del av utbildning expand_more

Om du måste avvika från de kurstider som angetts behöver du ha med ett intyg från ditt förbund eller förbundsavdelning som godkänner din frånvaro. Om du deltar på kursen enligt förtroendemannalagen behöver du ett intyg från din arbetsgivare.

Din ersättning expand_more

Enligt förtroendemannalagen eller skattepliktigt utbildningsarvode. Kontakta ditt förbund för att få veta vad som gäller för dig och aktuell kurs. Är du skyddsombud och går en vidareutbildning inom området arbetsmiljö är det arbetsgivaren som står för förlorad arbetsförtjänst.

Är du inte skyddsombud ersätts du antingen enligt förtroendemannalagen, då har du lön från din arbetsgivare under kurstiden, eller också med skattepliktigt utbildningsarvode från ditt förbund.

Vid utbildningsarvode för du ersättning för antalet kursdagar, vilket innebär att eventuellt förlorad arbetsförtjänst för ytterligare dag (resdag) ska styrkas med intyg från din arbetsgivare.

Kontakta ditt förbund för att få veta vad som gäller för dig och aktuell kurs.

Om du blir sjuk expand_more

Vi förutsätter att du är frisk när du deltar på en *utbildning. Blir sjuk under kurstiden, ska du avbryta studieledigheten och ”återgå i tjänst”. Din arbetsgivare ska betala sjuklön och det är därför mycket viktigt att du alltid kontaktar din arbetsgivare och sjukanmäler dig.

Återbud expand_more

När du blivit antagen till utbildningen är det ett viktigt åtagande som både du och ditt förbund gjort. Förbundet och du själv har valt att satsa både tid och pengar i den personliga utveckling som facklig utbildning ger.

Vet du redan när du får kallelsen, att du inte kan delta helt och fullt i utbildningen, är det ofta bättre att avstå, du besvarar då kallelsen och tackar nej i det svarsformulär du hittar i kallelsen.

Tänk på att ett återbud kan ge möjlighet för någon annan att delta.

Du ska även anmäla återbud till ditt förbund.

Återbud efter angivet datum (sista svarsdag) innebär att ditt förbund eller din avdelning kan få betala en avbokningsavgift. Hör du inte av dig alls innebär det att ditt förbund/avdelning får betala hela kursavgiften, detta gäller även de kurser där förbundet normalt inte betalar kursavgift t.ex Insikter.

Om du reser hit med egen bil expand_more

Resor med egen bil och eventuella parkeringsavgifter ersätts av ditt förbund, enligt deras ersättningsmodell.

Abonnerade bussen från Cityterminalen till Runö expand_more

Avgår från Cityterminalen kl 10:15 på kursstartsdagen. På Centralstationen är det tydligt skyltat till Bussterminal/ Cityterminalen. På avgångstavlorna i Bussterminalen kan du se vilken gate bussen till Runö avgår ifrån, informationen kommer upp ca 10-15 minuter före avgång. Vid hemresan på avslutningsdagen avgår bussen kl: 14.45 från Runö.

Din resa hit expand_more

Är det en internatkurs bokar vi din resa till kursen. Du reser från hemorten samma dag som kursen startar. Vi bokar din resa så att du hinner till den abonnerade bussen från Cityterminalen i Stockholm. Resan bokas alltid i första hand med tåg men flyg och/eller söndagsankomst kan i vissa fall bli aktuellt. Resehandlingarna skickas till den mailadress du angett på när du besvarat din kallelse. Tågbiljett kommer som SMS ca 24 timmar före avresa.

Jag skall gå kursen Insikter och behöver åka hem den mellanliggande helgen, vem står för resan då? expand_more

Om du går kursen Insikter och väljer att åka hem mellanliggande helg står du själv för din resa. Det gäller då resan hela vägen från Runö – hem – Runö.

Hur tar jag mig från flygplatsen (Arlanda eller Bromma) till Cityterminalen där anslutningsbussen går till Runö expand_more

Vi bokar även en flygbussbiljett åt dig från flygplatsen till Cityterminalen i Stockholm. Du får den i ett separat mail.

Jag behöver anslutningsresa hemifrån till tåg/flyg expand_more

Om du behöver anslutningsresor på hemorten till/från tåg eller flygplats ordnar du det i samråd med ditt förbund, de ersätter dig för, och eventuellt bokar anslutningsresorna.

När slutar kursen/utbildningen sista dagen expand_more

Kursen/Utbildningen slutar kl. 14:30.

Vilken tid startar kursen/utbildningen expand_more

Kursen startar klockan 11:00 på kursstartsdagen. Skall du åka med den abonnerade bussen från Cityterminalen till Runö så går den klockan 10:15. För att vara helt säker på din kurs/utbildnings starttid titta i den kallelse du fått. Där står alltid aktuella tider för den specifika kursen/utbildningen.

Har du fortfarande frågor?
Hittar du inte svaret du söker? Kontakta oss så hjälper vi svara på dina frågor!
Personal